Danışma Hattı: 0434 827 82 00

Blog-Resim
23-01-2020

HASTANEMİZDE BAĞIRSAK KANSERİ AMELİYATI YAPILDI

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden ileus(barsak tıkanıklığı) tanısı ile Tatvan'a sevk edilen hasta yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Karın ağrısı şikayetiyle başvurduğu hastanede barsak tıkanıklığı tanısı alan 88 yaşındaki Tası Demir Şemdinli’den Özel Tatvan Can Hastanesine sevk edildi.Op.Dr. Reşat DOĞAN tarafından yapılan muayene ve tahlillerin ardından Kolon (kalın barsak) kanseri olduğu anlaşılan hasta ameliyata alındı.

Başarılı geçen ameliyatın ardından ameliyat hakkında bilgi veren    Op.Dr Reşat Doğan ''kalın barsak tıkanıklığı tanısı ile bize gelen hastayı gece acil ameliyata aldık. Barsağı tıkayan bir kitlenin varlığı tespit edildi. Kalın barsağın yarısını alacak şekilde cerrahi müdahalede bulunduk. Ameliyat sonrası bir hafta boyunca hastayı serviste takip ettik. Genel durumu düzelen hastayı şifa ile taburcu ettik '' dedi.

Kalın barsak kanserleri hakkında bilgi veren Doğan ‘' geçtiğimiz on yıl içinde Kolon( kalın barsak) kanserlerinin tanı ve tedavisinde birçok ilerleme sağlanmıştır. Buna rağmen kalın barsak kanserleri halen dünyada en önemli sağlık problemlerinden biri olup her yıl milyonlarca insanın hayatını tehdit etmeye devam etmektedir '' dedi.