Danışma Hattı: 0434 827 82 00

Blog-Resim
20-01-2020

Bebek Dostu Hastane

Özel Can Hastanesi olarak, bebekleriniz için en iyi besinin anne sütü olduğunu ve bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi gerektiğini söylüyoruz. Bebeğinizi, 2 yaşına kadar ek besinler ile birlikte emzirmenin sürdürülmesinin önemini belirtiyoruz.

Hastanemizin, Bebek Dostu Hastane Politikası;

• Hastanemiz politikası gereği, tıbbi endikasyon olmadığı müddetçe bebekler anne sütü ile beslenir.
  • Hastanemiz personelinin tamamı, anne sütü ve önemi konusunda eğitilmektedir.
  • Hastanemizden hizmet alan gebelerimize (32. Haftadan sonra) ve annelerimize anne sütü ve önemi eğitimi verilmektedir.
  • Bebekler doğar doğmaz özel bir gereksinim yok ise anne ile aynı odada kalır ve eğitimli sağlık personelimiz tarafından ilk yarım saat ile bir saat içerisinde doğru pozisyonda emzirme sağlanır.
  • Anne ve bebeğin tıbbi gereksinim sebebi ile ayrı kalması durumunda, anneye sütün salgılanmasının nasıl artırılacağı ve buna nasıl devam edecekleri anlatılmaktadır.
  • Bebeğin emme karışıklığını önlemek ve memeyi bırakmasına neden olmamak için, hastanemizde emzik ve biberon kullanılmaz ve önerilmez.
  • Hastanemizde annelerin bebeklerini rahatlıkla emzirebilecekleri, afiş ve yararlı belgeseller ile emzirmenin desteklendiği emzirme odası bulunmaktadır.
  • Emzirme odamızda gerekli görünen durumda kullanılması için, süt sağma makinemiz mevcuttur.
  • Kurumumuzda, anne sütü muadili ürünlerle ilgili reklam materyallerinin kullanılması yasaktır.